Watter gesteente is sedimentêr van oorsprong?
Watter gesteente is sedimentêr van oorsprong?

Video: Watter gesteente is sedimentêr van oorsprong?

Video: Watter gesteente is sedimentêr van oorsprong?
Video: Prof M.A. Rien Herber - Over de oorsprong en de geologische samenstelling van het Groningen gasveld 2024, April
Anonim

Herkoms is die rekonstruksie van die oorsprong van sedimente. Alle gesteentes wat op die Aarde se oppervlak blootgestel word, word aan fisies of chemies onderwerp verwering en afgebreek in fyner korrel sediment. Al drie tipes gesteentes ( stollingsvormig , sedimentêre en metamorfe gesteentes ) kan die bron van sedimentêre detritus wees.

Net so, vra mense, watter rots is sedimentêr van oorsprong en gevorm?

Stollingsgesteentes word gevorm uit stolling van gesmelte materiaal. Sedimentêre gesteentes word gevorm deur die ophoping van fragmentariese materiaal afkomstig van voorafbestaande gesteentes van enige oorsprong sowel as die ophoping van organiese materiaal of neerslagmateriaal.

watter tipe rots kan die bron wees van afgesette sedimente? Verduideliking: Sedimentêre gesteentes word gevorm wanneer sedimente neergelê word en dan gekompakteer en saamgesement word. Herkristallisasie is 'n kenmerk van metamorfe gesteentes. Chemiese verwering en die werking van water kan help om sedimente te produseer en neer te lê.

Mens kan ook vra, waar word sedimentêre gesteentes gevind?

Algemene Sedimentêre gesteentes : Algemene sedimentêre gesteentes sluit sandsteen, kalksteen en skalie in. Hierdie rotse begin dikwels as sedimente in riviere gedra en in mere en oseane neergelê. Wanneer begrawe, die sedimente verloor water en word gesementeer om te vorm rots.

Watter tipe rots is gemaak van deeltjies.05 cm?

Sedimentêr

Aanbeveel: