Hoe bou atome op om elemente te gee?
Hoe bou atome op om elemente te gee?

Video: Hoe bou atome op om elemente te gee?

Video: Hoe bou atome op om elemente te gee?
Video: How to Draw an Atom! 2024, April
Anonim

Van eenvoudig tot kompleks

Superklein subatomiese deeltjies is gebruik om die dele van te skep atome . Protone, neutrone en elektrone kan organiseer dan om te vorm atome . Atome is dan gebruik om die molekules rondom ons te skep. Soos ons pas geleer het, daar is amper 120 elemente daardie kan gevind word in die molekules wat ons ken.

Net so kan jy vra, hoe maak atome materie op?

Atome is die basiese boustene van die gewone saak . Atome kan saamvoeg om molekules te vorm, wat weer die meeste van die voorwerpe rondom jou vorm. Atome is saamgestel uit deeltjies genoem protone, elektrone en neutrone.

Maak atome ook elemente uit? Elemente . An element is 'n stof opgemaak van atome met dieselfde aantal protone. Elemente is die eenvoudigste stowwe wat bekend is. Hulle kan metale wees (bv. yster, koper, natriummagnesium) of nie-metale (bv. koolstof, waterstof, suurstof, stikstof).

Die vraag is ook, wat is atome en elemente?) N sekere atoom sal dieselfde aantal protone en elektrone en die meeste hê atome het ten minste soveel neutrone as protone. An element is 'n stof wat geheel en al van een tipe gemaak word atoom . Byvoorbeeld, die element waterstof word van gemaak atome wat net een proton en een elektron bevat.

Waarom word elemente die boustene van materie genoem?

Want almal saak is saamgestel uit een element of 'n kombinasie van twee of meer elemente . 'n Suiwer stof gemaak van twee of meer elemente , chemies gekombineer en in 'n spesifieke verhouding.

Aanbeveel: