Hoe word chromosome geërf?
Hoe word chromosome geërf?

Video: Hoe word chromosome geërf?

Video: Hoe word chromosome geërf?
Video: Wat is een chromosoom? 2024, April
Anonim

Chromosome word van ouers na nageslag oorgedra deur sperm en eiers. Die spesifieke soort chromosoom wat 'n geen bevat, bepaal hoe daardie geen is geërf . Die X en Y chromosome is die “seks chromosome ”. Vroue het twee kopieë van die X chromosoom , een van hul pa en een van hul ma.

Ook om te weet is, hoe erf ons eienskappe van ons ouers?

Soos chromosome, kom gene ook in pare. Elk van jou ouers het twee kopieë van elk van hul gene, en elk ouer gee net een kopie deur om die gene wat jy het, op te maak. Gene wat aan jou oorgedra word, bepaal baie van jou eienskappe , soos jou haarkleur en velkleur.

Tweedens, kan chromosomale afwykings oorgeërf word? Alhoewel dit moontlik is om erf sommige tipes chromosomale abnormaliteite , meeste chromosomale versteurings (soos Down sindroom en Turner sindroom ) word nie van een generasie na die volgende oorgedra nie. 'n Fout in seldeling genoem nie-disjunksie lei tot voortplantingselle met 'n abnormale aantal chromosome.

Erf jy dus meer DNA van ma of pa?

Geneties, jy eintlik dra meer van jou ma s'n gene as joune pa s'n . Dit is as gevolg van klein organelle wat in jou selle woon, die mitochondria, wat jy ontvang slegs van jou ma.

Wat het jy van jou ma geërf?

Die meeste selle bevat 23 pare chromosome, vir 'n totaal van 46. Jy het dit seker al op hoërskool geleer jy geërf het een stel van hierdie geendraende chromosome van jou moeder en nog 'n stel van jou vader, en dat die genetiese bydraes van elkeen ouer uitgewerk om min of meer gelyk te wees.

Aanbeveel: