Het gasse nie 'n vaste vorm en volume nie?
Het gasse nie 'n vaste vorm en volume nie?

Video: Het gasse nie 'n vaste vorm en volume nie?

Video: Het gasse nie 'n vaste vorm en volume nie?
Video: Котенка просто оставили на обочине. Котенок по имени Роки 2024, April
Anonim

A gas is 'n stof met geen definitiewe volume en nie definitief nie vorm . Vaste stowwe en vloeistowwe volumes hê daardie Moenie verander maklik. A gas , aan die ander kant, het 'n volume wat verander om by die volume van sy houer. Die molekules in a gas is baie ver uitmekaar in vergelyking met die molekules in 'n vaste stof of 'n vloeistof.

Daarvan, het gasse 'n vaste volume en vorm?

Omdat die deeltjies in vloeistowwe baie naby aan mekaar is (skaars verder uitmekaar as in vaste stowwe) is vloeistowwe doen nie maklik compress, so hul volume is vasgestel . Gasse kan ook vloei, so beset die vorm van hul hele houer. Gasse kan dus saamgepers of uitgebrei word. Hulle doen nie het 'n vaste volume.

Tweedens, watter tipe materie het geen vaste volume nie? Die fase van materie wat geen vaste volume en geen vaste vorm het nie, is a gas . A gas het geen vaste vorm nie.

Net so word gevra, hoekom het gasse nie vaste vorm en volume nie?

Die molekules in gasse is baie apart van mekaar. Daarom, gasse ook nie het a vaste volume ook nie a vaste vorm . Byvoorbeeld, soos in vaste stowwe, dit het 'n vaste vorm en a vaste volume omdat die molekules in 'n vaste stof dig en dig saamgepak is.

In watter toestand sal 'n stof wees as dit geen vaste volume het nie?

A gas het nie 'n konsekwente volume nie. Materie in die soliede toestand het 'n vaste volume en vorm. Sy deeltjies is naby mekaar en vas op hul plek. Materie in die vloeistof toestand het 'n vaste volume, maar dit het 'n veranderlike vorm wat aanpas om by sy houer te pas.

Aanbeveel: