Wat is sitosien en timien?
Wat is sitosien en timien?

Video: Wat is sitosien en timien?

Video: Wat is sitosien en timien?
Video: The 4 Nucleotide Bases: Guanine, Cytosine, Adenine, and Thymine | What Are Purines and Pyrimidines 2024, Mei
Anonim

Sitosien : Sitosien is 'n pirimidienbasis wat 'n noodsaaklike bestanddeel van RNA en DNA is. Timien : Timien is 'n pirimidienbasis wat met adenien in dubbelstrengs DNA gepaard is. Teenwoordigheid. Sitosien : Sitosien kom in beide DNA en RNA voor. Timien : Timien kom net in DNA voor.

Op hierdie manier, wat is die verskil tussen sitosien en timien?

Die sleutel verskil tussen sitosien en timien is dit sitosien is 'n pirimidienbasis wat in beide DNA en RNA voorkom en met guanien deur drie waterstofbindings gepaard timien is 'n pirimidienbasis wat slegs in DNS voorkom en met adenien gepaard gaan deur twee waterstofbindings.

Net so, wat is die verwantskap tussen timien en sitosien? Die chemie van die stikstofbasisse is regtig die sleutel aan die funksie van DNA. Dit laat iets genaamd komplementêre basisparing toe. Jy sien, sitosien kan drie waterstofbindings met guanien vorm, en adenien kan twee waterstofbindings vorm met timien . Of, eenvoudiger, C verbind met G en A verbind met T.

is timien en sitosien pirimidiene?

Die pirimidiene in DNA is sitosien en timien ; in RNA, is hulle sitosien en uracil. Puriene is groter as pirimidiene want hulle het 'n twee-ring struktuur terwyl pirimidiene het net 'n enkele ring.

Waarvoor word sitosien gebruik?

Sitosien is een van die stikstofbasisse in DNA en RNA. Dit het een ring, so dit is 'n pirimidien, en dit maak drie waterstofbindings, wat dit die perfekte vennoot vir guanien maak. Dit kan met opset of per ongeluk verander word, wat dit die wildkaart van basisse maak, en 'n belangrike speler in epigenetika.

Aanbeveel: