Hoeveel neutrone is daar in waterstof?
Hoeveel neutrone is daar in waterstof?

Video: Hoeveel neutrone is daar in waterstof?

Video: Hoeveel neutrone is daar in waterstof?
Video: How to find the Number of Protons, Electrons, Neutrons for Hydrogen (H) 2024, April
Anonim

Waterstof het geen neutron , deuterium het een, en tritium het twee neutrone . Die isotope van waterstof het, onderskeidelik, massagetalle van een, twee en drie. Hulle kernsimbole is dus 1H, 2H, en 3H. Die atome van hierdie isotope het een elektron om die lading van die een proton te balanseer.

Ook, hoeveel neutrone is in 'n waterstofatoom?

Die meeste waterstofatome Het geen neutron . Egter skaars isotope van waterstof , genoem deuterium en tritium, het een en twee neutrone elk, onderskeidelik.

Het waterstof ook 'n neutron? Alle elemente het atome met neutrone behalwe vir een. 'n Normale waterstof (H) atoom doen nie het enige neutrone in sy klein kern. Daardie klein atoom (die kleinste van almal) het net een elektron en een proton. Deuterium is 'n waterstof atoom met 'n ekstra neutron en tritium het twee ekstra.

Net so kan 'n mens vra, hoeveel protone neutrone en elektrone is daar in waterstof?

1

Hoeveel neutrone is daar in waterstof 2?

Die aantal van neutrone kan wissel na gelang van die isotoop. 'n isotoop van waterstof is 'n spesifieke tipe waterstof . Byvoorbeeld, jy kan hê waterstof -1, wat 0 het neutrone . Waterstof - 2 sou 1 hê neutron , waterstof -3 sou hê 2 neutrone en so aan.

Aanbeveel: