Wat het Griffith en Avery ontdek?
Wat het Griffith en Avery ontdek?

Video: Wat het Griffith en Avery ontdek?

Video: Wat het Griffith en Avery ontdek?
Video: Griffith's experiment 2024, Mei
Anonim

Frederik Griffith en Oswald Avery was sleutelnavorsers in die ontdekking van DNA. Griffith was 'n Britse mediese beampte en genetikus. In 1928, in wat vandag bekend staan as van Griffith eksperimenteer, hy ontdek wat hy 'n "transformerende beginsel" genoem het wat oorerwing veroorsaak het.

Wat het Griffith dan ontdek?

Frederick Griffith was 'n Britse bakterioloog ('n wetenskaplike wat bakterieë bestudeer). Griffith se beroemde 1928-eksperiment het vir ons gewys dat bakterieë hul funksie en vorm duidelik kan verander deur transformasie. Transformasie is die proses wat beskryf dat een ding in 'n ander verander.

Ook, hoe het Griffith bygedra tot die ontdekking van DNS? Griffith Soek na die genetiese materiaal Baie wetenskaplikes bygedra het tot die identifikasie van DNA as die genetiese materiaal. In die 1920's het Frederick Griffith 'n belangrike gemaak ontdekking . van Griffith Eksperimentele resultate. Griffith het gewys dat 'n stof na onskadelike bakterieë oorgedra kan word en hulle dodelik kan maak.

Hiervan, wat het Avery ontdek?

Oswald Theodore Avery Jr. Avery was een van die eerste molekulêre bioloë en 'n pionier in immunochemie, maar hy is veral bekend vir die eksperiment (gepubliseer in 1944 saam met sy medewerkers Colin MacLeod en Maclyn McCarty ) daardie geïsoleerde DNA as die materiaal waarvan gene en chromosome gemaak word.

Wat het die eksperimente van Griffith Avery en Hershey Chase gewys?

Baanbreker eksperimente deur Griffith , Avery , Hershey , en jaag het die idee dat proteïene genetiese materiaal is, weerlê. Hierdie deurbraak het voortgespruit uit 'n reeks van eksperimente met bakterieë en bakteriofage, of virusse wat bakterieë besmet.

Aanbeveel: